Sâmbătă, Mai 18, 2024
Serviciului  patrulare  a poliției Soroca-Florești a făcut capcană pentru vitezomani

Pentru a combate problema excesului de viteză și a îmbunătăți siguranța rutieră în regiune, Serviciul de patrulare Soroca – Florești al Direcției Nord  a pus în aplicare o operațiune specială. Cu ajutorul radarului a fost  organizat o capcană pentru vitezomani pe una dintre cele mai periculoase artere din raion. Scopul a fost de a reduce accidentele rutiere și de a descuraja conducătorii auto să depășească limita legală de viteză.

Polițiștii au selectat un segment rutier cu  o creștere a accidentelor  legate de viteză, în ultimii ani.  Ei au instalat un radar mobil ascuns într-o mașină neinscripționată, iar prin utilizarea echipamentelor IT monitorizau traficul și înregistrau vitezele șoferilor la distanță.

Peste câțiva kilometri de la segmentul selectat, la intersecția traseului cu accesul spre satele Racovăț și Redi Cereșnovăț,  a fost  organizat punctul de oprire și documentare a celor depistați  cu viteza depășită sau alte încălcări fixate de radar, cum at fi  trecerea liniilor de marcaj, convorbiri la telefon in timpul deplasării și altele.

Amenzile variau în dependență  de viteza depășită de la limita legală și de câte încălcări anterioare avea șoferul înregistrate.

De-a lungul zilei, au fost sancționați peste 50 de șoferi. Operațiunea a demonstrat că poliția regională este hotărâtă să ia măsuri pentru a reduce riscul accidentelor rutiere și pentru a încuraja respectarea legilor de circulație.

Operațiunea de capcană pentru vitezomani este un pas important în încercarea de a îmbunătăți siguranța rutieră din regiune. Poliția a declarat că în viitorul apropiat va  continua să monitorizeze și să controleze traficul rutier în scopul sporirii siguranței  tuturor participanților la trafic.

Log in or Sign up